Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

2012. július 11-én az LMP 26 aktivistáját és képviselőjét állította elő a rendőrség, mert a Közgép Zrt. székházának területén egymáshoz láncolták magukat. A bíróság friss döntése szerint a demonstrálók nem követtek el jogsértést, amikor a cég és a kormány összefonódását bírálták.

A XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság megszüntető végzést hozott az ügyben, amelyben a Közgép Zrt. feljelentése nyomán eljárás indult az LMP aktivistái és országgyűlési képviselői ellen. Bár a képviselők ellen a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt nem indulhatott eljárás, Csiba Katalin országos választmányi tagnak és más LMP-s aktivistáknak bíróság elé kellett állniuk a tiltakozás során felmutatott táblák miatt, amelyeken az "Itt tűnik el a pénzed!", "Innen irányítják az országot!", "Fideszes pénzszivattyú", "A Közgép mindent visz", valamint a "Mutyi gyár" feliratok voltak olvashatók.

A bíróság végzése szerint azonban rágalmazás nem valósulhatott meg, mivel a feliratokon szereplő üzenetek általános formában hangzottak el, amik így véleménynek minősülnek. Becsületsértésre szintén nem kerülhetett sor, mivel a bíróság szerint egy gazdasági vállalkozásnak nincs becsülete, csak legitim gazdasági érdeke, jogi személlyel szemben becsületsértés tehát nem valósulhat meg - írta közleményében a párt.