Döntöttek a magánlaborok a koronavírustesztről

A magánlaborok egy része valószínűleg felhagy a teszteléssel, mert nem tudja vállalni az azzal járó anyagi veszteségeket, míg mások bevállalják a kockázatot.
Komócsin Sándor, 2020. szeptember 21. hétfő, 08:18
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Bár a szolgáltatók jellemzően majd csak a hét elején akarnak beszélni arról, hogy a hatósági ár elrettentette-e őket PCR-teszteléstől, van aki már elhatározta, hogy folytatja - írja a Népszva. Varga Péter Pál, a Budai Egészségközpont (BEK) igazgatója nem nevezi józan üzleti döntésnek, hogy intézményük folytatja a tesztelést.

A BEK vezetője úgy számol, hogy a 19.500 forintos maximált árból csak akkor lehet kihozni a vizsgálatot nullszaldóra, ha naponta legalább százat végeznek belőle. Ugyanakkor, miután kiemelt társadalmi érdek a járvány elleni védekezésben a szűrés, azt akarják, hogy ennek megfelelő szerepet vállaljon az intézmény.

Emellett a BEK leválasztja a szűréseket az egyéb szolgáltatásokról és mind a PCR- (vírust kimutató), mind a már lezajlott fertőzést igazoló tesztelést külön épületben működtetik. Ha a vírusdiagnosztikára érkezőnél (az előszűrés ellenére) felmerül a gyanú, hogy a páciens esetleg beteg, vagy komolyabb tünetei lennének, ott helyben meg is tudják majd tetőtől talpig vizsgálni. Szükség esetén tüdőröntgenre is lesz lehetőség ebben az épületben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

syriaalaeppo@gmail.com, 2020.09.21 09:20

Egy PCR teszt nagykerára 7200 ft + labor + a munkaerő ára (levétel, szállítás, laboros, adatbevitel). Azaz nincs 8000 ft egy teszt ára.
Erre 19.500-t elkérhetnek.
Akinek ez nem haszon az ne is csinálja!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

babmami, 2020.09.21 08:52

Csettintésre indult újra útjára a vírus?
Ki figyelte, hogy indulnia kell a fiolából?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html