Drágulhat a liszt - erre számítson a boltokban

Augusztus-szeptemberben a malmoknak meg kell próbálniuk elismertetni a kilónkénti ötforintos lisztáremelést, ellenkező esetben megszűnik az iparág minimális nyeresége és banki finanszírozhatósága - mondta a Világgazdaságnak Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Dzindzisz Sztefan, 2018. július 12. csütörtök, 07:15
Fotó: Pixabay

A lap csütörtöki számában kifejtette, tavaly csak az egész évre tervezett áremelés felét tudták keresztülvinni. Hozzátette, a körülbelül ötforintos lisztáremelés a lakosságnak sem okozna nagy terhet. Ez az évi fejenkénti nyolcvankilós lisztfogyasztással számolva egy főre négyszáz forint többletköltséggel járna - fejtette ki.

Aláhúzta, az emelés körülbelül kétszázalékos árbevétel-arányos nyereséget tenne lehetővé - írja az MTI.

A cégvezető szerint, ha nem is a közeljövőben, de öt-tíz éves távlatban a magyarországi péksütemény- és kenyéráraknak fel kell zárkózniuk a nyugat-európai szintre, mert csak így élhet meg tisztességesen a malom- és pékszakma, illetve csak így oldható meg banki finanszírozhatósága. (Betegségek miatt van veszélyben a magyar szőlő.)

A kép forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.07.12 07:40

"péksütemény- és kenyéráraknak fel kell zárkózniuk a nyugat-európai szintre"
Az jó lenne, mert sok helyen már olcsóbb a pékáru mint nálunk.
A fizetések mikor zárkóznak fel a a nyugat-európai szintre? Mert ha az árak ott vannak, akkor miből a fizetés meg albáni szinten sincs, akkor miből vásároljunk?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html