Drámai helyzet alakult ki Budapesten

A főváros négy sürgősségi centrumából csak egy fogadott súlyos, sokszorosan sérült beteget a hétvégén. Ennyi ügyeleti lemondás már veszélyezteti az ellátás biztonságát - írta a Népszava.
Domokos László, 2019. május 13. hétfő, 07:26
Fotó: Pixabay

A sürgősségi ellátás problémáit megoldották, az ügy le is került a napirendről - mondta néhány nappal ezelőtt Kásler Miklós, az Ember Erőforrások Minisztériumának vezetője. Ehhez képest csütörtök óta a négy budapesti sürgősségi centrum közül hol az egyik, hol a másik mondta le a sokszorosan sérült, életveszélyes állapotú betegek fogadását.

Ebben az időszakban csak a Péterfy baleseti intézete működött zökkenőmentesen. A 444.hu szúrta ki szombaton, hogy a Honvédkórház lemondta az ügyeletet a teljes hétvégére.

A Népszava szerint ennek az az oka, hogy nincs elég orvos, szakdolgozó az intézményben. Emiatt a meglévő 40 intenzív ágyukból, mindössze 21 "működik", ez pedig nem elég. A Honvédkórház után szombat éjszaka már a Dél-Pesti Centrum kórház Merényi úton működő traumatológiája is jelezte: oda se vigyenek több politraumatizált beteget a mentők. Az intenzív ágyaik megteltek. Ezután a Szent János kórház jelentette, hogy lemondja a további ügyeletet, mert akkora már több mint fél tucat sürgős műtétre szoruló sérültje volt.

Egy átlagos napon legalább 30 úgynevezett politraumatizált sérülthöz riasztják a mentőket. Azt nem tudni, hogy ezen a hétvégén mennyi súlyos sérülés történt, de szakemberek szerint ennyi ügyeleti lemondás már veszélyezteti az ellátás biztonságát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2019.05.13 14:38

A patkánykormány és követőik szerint nincs itt semmi gond. Ez így van rendben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.05.13 10:34

A népirtó magyar politikai kör tényíkedése alapján az derül ki, hogy Magyarország nincs szükség azokra az adószámokra akik betegek, nyugdíjasok, ellátásra szorulnak, nem termelnek pénzt
És ezt te teszed lehetővé, te termelted ki ezt a politikai kört, és te tartod fenn.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html