Bezuhan a hőmérséklet - így ér véget a nyár

Péntekig változatlanul marad a jó idő, a csúcshőmérséklet akár a 30 fokot is elérheti, de szombaton drasztikusan visszaesik a hőmérséklet, akár 15 fokkal is hűvösebb lehet.
Vég Márton, 2018. szeptember 17. hétfő, 18:44
Fotó: Pixabay

Jelenleg anticiklon okoz száraz, napos időjárást, de szombatra virradóan egy markáns hidegfront közelíti meg térségünket, ami jelentős lehűlést hoz magával - mondta Molnár Anna meteorológus az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) videójában. A héten változatlan marad az időjárás, sok napsütés mellett csapadék sem várható.

Kedden 25-29 fok lesz, míg pénteken a csúcshőmérséklet a 30 fokot is elérheti. Az OMSZ szerint szombatra virradóra azonban változékonyra fordul az időjárás, ugyanis markáns hidegfront éri el hazánkat észak, észak-nyugat felől.

Csapadékra egyre több felé kell számítani és drasztikusan visszaesik a hőmérséklet, akár 13-15 fokkal is hűvösebb lehet az északi, észak-nyugati megyékben az előző napi csúcshőmérsékletekhez képest. A Dél-Alföldön azonban marad a meleg idő az OMSZ szerint. Tehát nem kizárt, hogy az ország két csücske között akár 15 fokos hőmérséklet különbség is kialakulhat.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK