Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 38 éves H. László budapesti lakos ellen.

Az eljárás során olyan információ jutott a felderítő nyomozók tudomására, amely szerint a férfi értékesítés céljából jelentős mennyiségű és többféle drogot tart a lakóhelyén. A kereskedő elfogására a KR NNI munkatársai a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték fel, akikkel közösen 2019. április 11-én az esti órákban XI. kerületi lakásának mélygarázsában bűntársával, a 38 éves M. Zsolttal együtt intézkedés alá vonták a férfit.

A nála lévő táskában közel fél kilogramm kiporciózott kábítószert - több tasak marihuánát, speedet, kokaint, továbbá körülbelül 300 ecstasy tablettát - és nagy mennyiségű készpénzt találtak a rendőrök - olvasható a police.hu-n. A férfiak lakásaiban megtartott kutatások alkalmával a rendőrök további 5 kilogramm marihuánát, 200 gramm kokaint, 1,5 kilogramm speedet, több 100 üveg ketamint és körülbelül 3000 ecstasy tablettát, valamint több millió forintot és valutát találtak és foglaltak le. A rendőrök lefoglalták a kereskedő által használt nagy értékű luxusautót is. A mélygarázsban és a lakásban talált drog feketepiaci értéke körülbelül 30 millió forint.

A nyomozók a két férfit - előállításukat követően - gyanúsítottként hallgatták ki, majd H. Lászlót őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság 2019. április 14-én elrendelt.