Drónozót kaptak el a rendőrök az Árpád hídnál

Engedély nélküli drónhasználóval szemben intézkedtek a rendőrök Budapesten az Árpád hídnál - közölte a rendőrség honlapjára hivatkozva az MTI.
Domokos Erika, 2019. június 9. vasárnap, 20:07
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap délután a dunai hajóbalesettel kapcsolatos mentésben részt vevő egységek jelzése alapján intézkedett egy 44 éves férfivel szemben az Árpád híd pesti hídfőjénél. A férfi egy általa vezérelt drónt légtérhasználati engedély nélkül reptetett a híd vonalában.

A férfi a reptetés tényét elismerte, a rendőrök feljelentették a légi közlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) MTI-hez eljuttatott közleményében hívta fel a figyelmet arra, hogy hétfő óta a Hableány mentési munkálatai és a kutatás miatt a Duna érintett szakaszán a légtérkorlátozás van érvényben jövő vasárnap éjfélig.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni. Mostanáig 20 halálos áldozat került elő, még hét dél-koreai utast és a sétahajó magyar kapitányát keresnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK