Dugóriasztást adott ki a Magyar Közút

Minden összejött az M0-áson és akkora lett a torlódás, hogy a Magyar Közút kéri az autósokat, kerüljék el a déli szektort.
Szász Péter, 2018. augusztus 10. péntek, 15:54
Fotó: Shutterstock

Az M0-s autóút déli szektorán az eddigieknél is intenzívebb a forgalom, még a csúcsidőszakokon kívül is.

Az autóút mindkét irányában telítettek a sávok, napközben közel 10 kisebb-nagyobb koccanásos, utoléréses baleset nehezítette és jelenleg is nehezíti a közlekedést.

Az M1-estől az M5-ös irányába a balesetek mellett a jóval nagyobb nemzetközi forgalom is lassítja az előrehaladást, az Útinform adatai szerint ezen a szakaszon jelenleg 30-35 perccel hosszabb a menetidő. De az M7-es felé tartó oldalon is már most 10-15 perccel hosszabb menetidővel számolhatnak az autósok.

Ráadásul a pénteki munkavégzés után várhatóan többen is a Balatonra utaznak, ezért 16 óra után még ennél is nagyobb torlódásra számíthatnak, az M7-es autópályán is már most lelassult a közlekedés a tó irányába.

Az autóút ezen szektorában néhány nap múlva teljes körű hídfelújítási és burkolat fejlesztési munkák indulnak, az ehhez kapcsolódó terelés kiépítése is a finisében van, így a megszokott 2x3 sáv helyett 2x2 sáv áll a közlekedők rendelkezésére.

Aki már úton van, az a

baleseti helyszínek mellett ne bámészkodjon!

- hívja fel a figyelmet a Magyar Közút.

Ha pedig megfogadja a rendőrség tanácsát, akkor ha nem bírja a hőséget, inkább nem ül volán mögé.

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK