Jön a dugódíj Budapesten

Bevezetik a dugódíjat, és öt éven belül korlátozhatják a dízelautók behajtását a budapesti belvárosba, mondta az Index szerint az RTL Híradónak adott interjújában a klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettes, Dorosz Dávid.
Szabó Zsuzsanna, 2019. november 19. kedd, 22:42
Fotó: Napi.hu

Dorosz Dávid arra számít, hogy ezekkel az intézkedésekkel radikálisan javítani lehet a főváros levegőminőségén - írja az Index az RTL Híradójában elhangzottakra hivatkozva.

A portál továbbá emlékeztet, hogy a dugódíjra 2015-ben már pontos fővárosi elképzelések voltak: Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kétlépcsős javaslatot tettek a kerületek a fővárosnak a bevezetésére. Az akkori terv arról szólt, hogy az első lépcsőben lesz egy Budapest-matrica, aminek érvényessége a főváros teljes közigazgatási területére kiterjedne (a megyei matricához hasonlóan). Ennek ára a tervek szerint 5000 forint lett volna évente. Második lépcsőben pedig kialakítottak volna egy szűkebben vett 2. belvárosi zónát, külön díjjal. Ennek határát nem határozták meg, de Tarlós akkor úgy nyilatkozott, hogy inkább a városmagot védené.

A dugódíj bevezetése egyébként a 4-es metró megépítésének EU felé vállalt feltétele volt, amiről még Demszky Gábor idejében döntöttek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.11.20 05:00

Budapesten megjött a karácsony :-)) Ezt akartátok, élvezzétek ki fenékig.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Rothim, 2019.11.19 23:19

Tovább nehezül az életünk ? A bevezetést követő rövidtávú ellentételezések , mik lesznek ?
A szegények szociális helyzete netán javul , talán orvospótlásra a már bizonyított természet gyógyászok alkalmazásával csökken a várakozási idő és nő a gyógyulás valószínűsége ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html