A portál szerint az egyenruhás rendőröket rohamsisakos rendőrök váltották le, de a tömegből nehéz kivenni, hogy kit emeltek ki a sorból és kinek sikerült áttörni a sorfalat.

A rendőrök megpróbálták kinyomni a tüntetőket a lépcső mellől, amitől viszont szétesett a sorfaluk. Ekkor könnygázt fújtak az emberekre, akik méterekkel visszahátráltak.

A tüntetők közül tíz-húsz ember közben bejutott a parlament déli kapujához, és azt eltorlaszolták. Rohamrendőrök vették őket körül, közben három kisbusszal újabb ötven rendőr érkezett a térre. A déli kaput eltorlaszoló tüntetőket a rendőrök elkezdték egyesével "kiemelni". A téren több helyen is könnygázt nyomtak a rendőrök, a gáz szaga lassan beborítja az egész Kossuth teret.

Az Index tudósítója szerint a rendőrség egyre nagyobb területet foglal vissza a térből és egyre többször nyúlnak a könnygázhoz.

A 444 tudósítása szerint este 9 óra tájban megjelentek a parlament lépcsőjén a fekete sisakos rohamrendőrök is, keményebb dulakodás kezdődött, a lépcsőn még több rendőr jelent meg, de a tüntetők közül is egyre többen mentek előre.

A tüntetők folyamatosan törnek előre, viszont ha valaki a földre kerül, gyorsan hátrálnak, nehogy valamelyiküknek baja essen.

5 órától 8-ig vonult egy változó nagyságú tömeg Budapesten a túlóratörvény és a bírósági törvény ellen tiltakozva. Nemrég értek vissza a Lánchídtól a kiindulópontra, a Kossuth térre, jelenleg is ott vannak, szellősen, de megtelt a tér, a sínekig ér a tömeg széle.