A Dunán 2019. május 29-én történt baleset miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Közlekedésrendészeti Főosztályán halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt indult nyomozás. A nyomozás irányításával kapcsolatos ügyészi jogköröket a közlekedési bűncselekményekkel is foglalkozó Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség teljesíti - adta hírül közleményében a Legfőbb Ügyészség.

Polt Péter rendelkezése nyomán az ügyészség kiemelt ügyként kezeli a büntetőeljárást, amelynek során szorosan együttműködik más bel- és külföldi hatóságokkal. A Legfőbb Ügyészség ezen intézkedése az átlagosnál is gyorsabb, még inkább körültekintő, nagyobb erőkkel történő eljárási lépéseket szolgálja.

A tragédia kapcsán a legfrissebb hír, hogy még nem döntötték el, hogy a holttestekkel együtt próbálják-e meg kiemelni a Hableányt - mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. A hajó 9 méter mélyen fekszik egy olyan részen, ahol a pillérek miatt a jelenleg 12 és 15 fok közötti hőmérsékletű a víz sebessége 4 méter per másodpercre gyorsul fel.