Dunai hajóbaleset: itt tartunk most (rendőrségi közléssel frissítve)

A szöuli külügyminisztérium részleteket közölt a hétfőn megtalált holttestekről.
Szabó Zsuzsanna, 2019. június 4. kedd, 08:10
Fotó: AFP

A Hartánál hétfőn megtalált férfiholttest egy hatvanas éveiben járó dél-koreaié, aki eltűnt a dunai hajóbalesetben; a Margit hídnál, az elsüllyedt hajó közeléből felhozott holttest pedig egy nőé - közölte a szöuli külügyminisztérium kedden az MTI szerint.

A Hartánál megtalált holttest azonosítását a koreai és a magyar hatóságok közösen végezték el. A női holttest azonosítása még tartott, amikor a Budapesten dolgozó dél-koreai operatív csoport tájékoztatta a külügyminisztériumot - tették hozzá kedden Szöulban.

Már kilenc áldozatnál járunk

A Margit hídnál hétfőn megtalált női holttest is a múlt szerdán elsüllyedt Hableány turistahajó utasa volt - közölte a rendőrség a honlapján az MTI szerint. A rendőrség kedden azt írta, a Dunából kiemelt holttest azonosítása megtörtént, az eddig eltűntként keresett nő a hajóbaleset kilencedik dél-koreai áldozata. A hatóságok továbbra is keresik az eltűnteket a Duna teljes déli szakaszán - tették hozzá.

Május 29-én nem sokkal 21 óra után a dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó a Margit hídnál összeütközött a Viking szállodahajóval. A Hableány másodpercek alatt elmerült. Az elsüllyedt turistahajón 35-en tartózkodtak: 22 nő, 12 férfi és egy gyermek. A kapitányon és a matrózon kívül a többiek turisták, illetve idegenvezetők.

Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Hétfő este a rendőrség azt írta, a hajóbaleset áldozataként azonosítottak a Duna Bács-Kiskun megyei szakaszán, Hartánál egy férfiholttestet is.

A balesetben kilencen meghaltak, hét embert kimentettek, 19-en eltűntek, köztük két magyar.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Proszto, 2019.06.05 00:59

Nem tudom mit rágódnak az ügyön. A bemutatott felvételből egyértelműen látszik,hogy a szállodahajó a hibás. Túl közel ment a másik hajóhoz. A baj akkor kezdődött mikor a kiszélesedő hajótest meglökte a másik hajó hátulját. Ekkor az ütéstől befordult a turistahajó a szállodahajó elé. Az pedig lendületből keresztülment a kisebb hajón.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html