Duplájára drágul decembertől a reggeli kávé

Számos vállalatnál leszerelték az ital- és ételautomatákat, mert a december 1-jei határidőig nincs esély bekötni azokat a NAV-hoz. Ahol megmaradtak, hogy az online kapcsolat fenntartásának költségei miatt jelentősen nőhet az automatakávé ára.
Komócsin Sándor, 2017. november 30. csütörtök, 09:25
Fotó: Shutterstock

A Magyar Posta biztosan lecsúszik arról a határidőről, december 1-jéről, ameddig be kellett volna kötnie az országban működő 28 ezer italautomatát a NAV-hoz - adta hírül a Magyar Nemzet. Az erre szolgáló automatafelügyeleti egységgel eddig 200 gépet szereltek fel. Az ágazat cégeinek körében az a hír járja, hogy a kormány ki fogja tolni a bekötés határidejét 2018. július 1-re.

Ugyanakkor a napilap olyan híreket szerzett olvasóitól, amelyek szerint az elmúlt hetekben számos munkahelyen, irodaházban leszerelték az automatákat, mert üzemeltetőik komolyan vették azt a szabályt, amely szerint december elsejétől nem működhetnek azok a gépek, amelyek nincsenek online kapcsolatban az adóhatósággal.

A berendezések üzemeltetői úgy számolnak, hogy az új elektronikus rendszer fenntartása gépenként havi 10-12 ezer forinttal dobja meg a költségeiket. Ezért áremelkedések várhatók: a becslések szerint az automatakávé ára 60-80 forintról 100-130 forintra mehet fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK