Durva dolog derült ki a szupertraffipaxokról - ez minden autósnak figyelmeztetés

A Vezess.hu utánajárt, hogy 2017 első félévében milyen értékben küldtek ki csekkeket a gyorshajtó autósoknak. Az ORFK válaszai alapján igen jelentős bírságnövekedésre lehet következtetni 2016-hoz képest.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 21. hétfő, 12:45
Fotó: Napi.hu

Sebességtúllépés miatt összesen 6,582 milliárd forint bírság került kiszabásra, s több mint 190 ezer darab bírságot szórtak szét a szupertraffipaxok felvételei alapján a rendőrök 2017 első hat hónapjában a szabályszegő autósoknak .

A számok komoly megugrást jeleznek, hiszen 2016 egésze során a felvételek alapján ténylegesen kiszabott, jogerőssé vált teljes bírság összege körülbelül 8,973 milliárd forint volt  és 265 731 esetben szabtak ki bírságot a traffipaxok révén - írta meg korábban az autoszektor.hu, az Országos Rendőr-főkapitányság adatai alapján.

A portál szerint a közel 200 ezer bírságból a megengedett sebességet túllépők mellett jutott valamennyi a közlekedési lámpák és a vasúti átjárók pirosán áthajtóknak, a sztrádák leállósávját használóknak, valamint a behajtani tilos táblát és a kötelező haladási irányt megszegőknek.

Nem tudni, hogy 2017 első felében kinek mennyi jutott pontosan, de a rendőrség korábbi adatai alapján valószínűsíthető, hogy akár 99 százaléknál is több lehet ebből a gyorshajtásos ügy.

A sebességhatárt átlépőket 30 ezertől 300 ezer forintig bírságolhatják a rendőrök. A legvastagabb, azaz 300 ezer forintos csekkből 53 darabot küldtek ki 2017 első felében, árulta el a vezess.hu-nak az ORFK.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2017.08.22 14:29

vajon ebből hánymilliárd a magyarországpon áthaladó többtízmillió török, román, albán és szerb vendégmunkásra kiszabott, soha a büdös életben be nem hajtható bírság?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

teleobjektiv, 2017.08.21 19:13

Kedves Kiss Gergely!
Ha vette volna a számológépét, rájöhetett volna, hogy óriási ugrásról szó sincs. Tavaly 0,997 milliárd, az idén 1, 097 milliárd volt a havi bevétel. Mivel eleve nem április elsején indultak, emellett az első "próba" év volt tavaly, végül is nincs itt durva változásról. Egy számokból élő lapnál nem árt a számolás szabás előtt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html