Kedden még viszonylag kellemes időjárásra lehet számítani, akár 17 fokos maximummal, igaz, több helyen eső is szomoríthatja a nagyérdeműt. Szerdán már száraz, nyugodt, ugyanakkor hűvös idő várható, amikor is felhős lesz az ég, több napsütésre inkább csak a déli országrészben és a délutáni órákban számíthatunk. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban 1-7, napközben 13-17 fokot mérhetünk - olvasható az Időkép.hu előrejelzésében.

Csütörtökön sem lesz sok okunk az örömre, hiszen újabb hidegfront érkezhet térségünkbe, erős, helyenként viharos szelet és záporokat hozva magával. Eleinte 4-7, majd délutánra 14-19 fok valószínű.

A hét második felében hűvös, változékony időre van kilátás. Pénteken szeles, erősen felhős időre számíthatunk, 13-17 fokos maximumokkal. Szombatra a szél veszít erejéből, de a hőmérsékleti értékek tovább csökkennek. Vasárnap újra csapadékra lehet számítani.

 

A mélypontot elvileg a jövő hétfő jelentheti, amikor éppen eléri a 10 fokot a hőmérséklet és bár utána lassan újra elkezd melegedni az idő, de várhatóan egész jövő héten esővel kell küzdenünk. A csapadék egész hónapban megmarad, így az Időkép.hu előrejelzése szerint igazán meleggel (legalább 20 fok) és csapadék nélküli idővel legalább májusig várni kell.