Durva influenzajárvány kopogtat a határon - itt a figyelmeztetés

A tavalyinál súlyosabb influenzajárványra kell számítani az idén Európában, ezért a szakemberek mindenkinek azt javasolják, hogy oltassa be magát - mondta Szlávik János, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház infektológus főorvosa az M1-en.
Dzindzisz Sztefan, 2017. november 21. kedd, 09:34
Fotó: Pixabay

Az úgynevezett ausztrál influenza idén 137 ezer embert fertőzött meg Ausztráliában - mondta Szlávik János. Felhívta a figyelmet arra, hogy minden évben változik az influenzavírus és új törzsek alakulnak ki, és elkerülhetetlen, hogy az ausztrál vírustörzs elérje Magyarországot is.
Ugyanakkor a már hozzáférhető oltóanyag védelmet nyújt a déli féltekén kialakult törzs ellen is. Ez nem jelent százszázalékos védelmet, de aki beoltatja magát, biztos lehet abban, hogy ha meg is fertőződik, a betegség nem lesz súlyos lefolyású nála - írja az MTI.

A főorvos elmondta azt is, hogy Magyarországon még mindig alacsony, 20-25 százalékos az átoltottság, miközben a kívánatos szint legalább 40 százalékos lenne. (Influenza: megjött az első figyelmeztetés.)

A jelenlegi légúti megbetegedéseket még nem az influenza okozza, mivel az általában december végén jelenik meg. Vagyis még mindenki időben beoltathatja magát, mivel a védettség kialakulásához, mintegy két hét szükséges - mondta Szlávik János.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mecsabesz, 2017.11.21 15:08

@tarosPifta: Te sürgősen keress fel egy elme orvost, mert neked már teljesen elvette eszedet az orbán fóbia! Sok államban van kötelező védőoltás, annak ellenére, hogy sokan nem akarják, s a vírusok mindig mutálódnak, meg a baktériumok is, sőt paraziták is ellenállóvá válnak idővel egy szer után. az egyik oltás még hatásos, a másik már nem, mivel változik a genetikai kódjuk. DE JAVASOLNI MEG KÖTELEZNI KÉT FOGALOM. LÁSS TÚL AZ ELMEBETEGSÉGEDEN! EZ NEM A FIDESZRŐL SZÓL TE DEGENERÁLT. HA MEG NEM OLTATNÁK, MEG KEZELNÉK MAGUKAT AZ EMBEREK AZÉRT RIKÁCSOLNÁL A FIDESZRE! NEM VÉDEM EGY CSEPPET SEM A FIDESZT, DE AZ MÁR AZ ELMEBAJ TÜNEMÉNYE OTT LÁTNI MINDENÜTT ŐTT, MINT PLD. EGY EBOLA JÁRVÁNYBAN IS! Ha valaki nem tartja be a higéniát az nem egy bármely politikai formáció bűne, úgy hogy javaslom az elmeorvost, mert te nálad már valóra vált az beteges orbán fóbia, CSAK AZT VÁROM MÁR, HOGY EZT A NEMZETKÖZI ORVOSTUDOMÁNY IS ELFOGJA ISMERNI, MERT MO-ON MÁR NEM POÉNBÓL BESZÉLÜNK RÓLA! Nem tudok még egy olyan nemzetről, ami politikailag ennyire megosztott! Üdv egy nem MO-gi, soha sem ott élt, nem is ott született! JA, és magasról tettem a kettős állampolgárságra amit..a tudod, ez biztos nem fog gondot okozni a megfejtése, hisz ki akar olyan nemzethez tartozni, melynek nem kellenek ellenségek, mivel önmagának is farkasa, ezért saját magát is elpusztitja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2017.11.21 14:50

... mindenkinek azt javasolják, hogy oltassa be magát...
------------------
Naná, hisz jó bevétel az.
A gondoskodónak tűnő hazug állam a fizetőst oltást ajánlja, miközben a rákos öregeket a halálba tolja az állam által nem támogatott gyógyszerek hiánya miatt.
SZEMÉT MAGYAR POLITIKUSOK! Ölik a népet.
EZEKRE SZAVAZTOK?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html