Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A luxemburgi Yves Cruchten, a nem uniós, hanem 47 európai országot tömörítő Európa Tanács tagországaiban tevékenykedő civil szervezetek munkájának korlátozásáról készített jelentést. Ebben úgy nyilatkozott, hogy a most elfogadott magyar szabályozás a nemzetközi emberi jogi normák, különösen a véleménynyilvánítási szabadság és az egyesülési jog, a különböző szervezetekhez való csatlakozás szabadságának szemszögéből nézve aggályos.

A képviselő kritizálta, hogy a szabályozást a menekültek világnapján fogadta el a magyar parlament. Valamint azt, hogy az elfogadásra annak ellenére került sor, hogy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése arra kérte Magyarországot, a szavazással várja meg a Velencei Bizottság állásfoglalását.

Cruchten beszélt arról is, hogy a közgyűlés emberi jogi bizottsága májusban elfogadta a fentebb említett témájú jelentését, amely arra szólítja fel Magyarországot, hogy tartózkodjon a "Stop Soros" - még egy korábbi, kevésbé szigorú változatának - megszavazásától. A jelentést jövő héten a közgyűlés plénuma is megvitatja.

Az Országgyűlés szerdai ülésén fogadta el a "Stop Soros" törvénycsomagot, amelynek alapján büntető törvénykönyvi (Btk.) tényállás lesz az illegális bevándorlás elősegítése, támogatása.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel