Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sokkal jobban járhatnak az új tao-rendszerben a támogatott szervezetek, miközben a felajánlókra nehezebb adminisztráció vár. Sőt, akár az is megtörténhet, hogy kevesebb adójóváírást tudnak majd elérni, mint eddig - írta meg a Napi.hu még a júliusi, szinte észrevétlenül átvitt tao-törvényben hozott módosításról.

Viszont még egy változást bevezetnének a sportszervezetek oligarchák általi támogatása miatt hírhedtté vált adónemnél: Kocsis Máté és Bánki Erik fideszes képviselők sok szempontból kedveznének a támogatható feleknek. Ilyen, hogy az országos sportági szakszövetségek a sportági stratégiákkal összhangban végzett sportági létesítmény-fejlesztéseket 100 százalékos támogatási intenzitás keretében valósíthassák meg.

A Világgazdaság szerint a tárgyi eszközök beruházásakor viszont annyi szigorítás történne, hogy az első támogatási igazolás kiállítását követő évben kezdődő támogatási időszaktól számított 6. támogatási időszak végéig kell üzembe helyezni azt, amire a pénzt kapják. De az intenzitás így is gyorsabb lesz, amivel a megvalósíthatóság lehet egyszerűbb.

A 100 százalékos támogatási formátum miatt a javaslatot az Európai Bizottság részére is meg kell küldeni.