A tenderen a nyertes Getronics mellett a másik érvényes ajánlatot benyújtó T-Systems csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy "vizsgálja a 2013. január 14-i jogvesztő határidőt követően két nappal, január 16-án, államtitkári szinten történt bejelentés tartalmát".

Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy hónappal eltolódik az e-útdíj tender aláírása, miután a nyertes Getronics január 14-én 30 napos haladékot kért és kapott az ajánlatkérő Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt.-től, hogy tovább tárgyalhasson az alvállalkozójával.

A T-Systems közleménye szerint a Getronics Magyarország Kft.-vel az e-útdíj kiépítésére irányuló szerződésre vonatkozóan január 14-én, hétfőn lejárt a 30 napos jogvesztő határidő. A társaság vizsgálja az államtitkári bejelentés tartalmát, amely szerint az ÁAK a Getronics "indokolás nélküli halasztási kérelmét" elfogadta, további egy hónappal kitolva a határidőt.

A T-Systems arra is felhívja a figyelmet, hogy a szerdai bejelentés szerint a megvalósítás véghatárideje továbbra is az eredetileg kitűzött 2013. július 1., továbbá a kommunikáció nem tért ki a szerződés műszaki tartalmára és pénzügyi vonatkozásaira, amelyeket a közbeszerzési eljárásra vonatkozó szabályok szerint szintén azonos tartalommal köteles a nyertes ajánlattevő teljesíteni.

Álláspontjuk szerint a jelenlegi kondíciók mellett még kérdésesebbé vált, hogy az elvárt határidőre (2013. július 1.) és tartalommal megvalósuljon a projekt.