Ebben az ügyben is kisebb szava lesz Tarlós Istvánnak

Homolya Róbert közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztost bízták meg a budapesti közlekedési fejlesztések irányításával, koordinálásával is - olvasható a Magyar Közlönyben.
Domokos László, 2017. november 9. csütörtök, 15:49
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, illetve közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztos feladatai közé mától kiemelten bekerült a fővárost érintő projektek koordinálása is - vette észre a Magyar Közlönyben a hvg.hu.

Homolya feladata eddig az állami közlekedési beruházások koordinációja és kontrollálása volt, a mostani kormányhatározatban azonban eddigi feladatkörei közé bekerült a fővárost érintő projektek koordinálása is.

A határozat szerint a Homolya Róbert feladatai mostantól a következők lesznek:

- a közúti és kötöttpályás közlekedési infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatos kormányzati koordinációs feladatok ellátása

- a közlekedésben elkölthető uniós források elosztásának koordinálása

- az állami nagyberuházásokhoz kapcsolódó, a fővárosi önkormányzat feladat- és hatáskörét is érintő közlekedési fejlesztések koordinálása

- a részt vevő államigazgatási szervek, állami vállalatok és a főváros közlekedési infrastrukturális fejlesztésekhez kapcsolódó tevékenységeinek összehangolása.

A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja.

HOZZÁSZÓLÁSOK