Ebben bízik Tarlós: így kaphat 60 milliárdot Budapest

A főpolgármester szerint több bank együtt nyújthat 60 milliárd forintos kölcsönt a 3-as metró szerelvényei felújításának finanszírozásához.
MTI, 2015. január 28. szerda, 21:16
Fotó: Napi.hu

Tarlós István erről szerda este beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában annak kapcsán, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött: közbeszerzési eljárást írnak ki 60 milliárd forintos kölcsönfelvételre a 3-as metró felújításának finanszírozására. Hangsúlyozta: az időveszteség elkerülése a fontos.

A 3-as metró mára már "nem életveszélyes, de nagyon leamortizált állapotba került" - fogalmazott Tarlós István. Közölte, 60-65 milliárd forintra prognosztizálják a metrószerelvények felújításához szükséges forrást. Ma még senki nem tud pontos összeget mondani - jegyezte meg Tarlós István.

Azzal kapcsolatban, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén döntött arról, hogy városarculattal, innovációval és kreatív iparral kapcsolatos feladatokat ellátó nonprofit gazdasági társaság hoz létre, elmondta: a kis cégnek nem lesz igazgatója, egy megbízott ügyvezetője lesz, és többletköltséget nem jelent a létrehozása.

Tarlós István elmondta: folyamatban van a kormánnyal az a megbeszélés, hogy a közszolgáltatást ellátó járműveknek - "kék buszoknak" - ne kelljen útdíjat fizetniük.

HOZZÁSZÓLÁSOK