BUX
39587

Eddig 600 helyen lehet SZÉP Kártyával fizetni

A késői indulás ellenére már 600 szálláson lehet Széchenyi Pihenőkártyával fizetni. A cél a nyolcezres szám elérése, az idén elsősorban a hálózatépítés a cél, jövőre jöhet a munkáltatók bevonzása.

F. Szabó Emese, 2011. augusztus 30. kedd, 10:34

Az első Széchenyi Pihenőkártyát két hónapja vezették be, eddig 600 elfogadóhely csatlakozott a programhoz, száz munkáltató pedig már igényelt is ilyet alkalmazottainak. A cél, hogy az év végére annyi elfogadóhelye legyen a kártyának, amennyi annak idején az Üdülési Csekknek volt - ez több mint nyolcezer hely.

Mivel a kártya viszonylag későn jelent meg a piacon - addigra a munkáltatók már összeállították a cafeteria kereteket, így ez az év nehéz lesz - mondta Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Így az idén inkább a hálózat kiépítésével foglalkoznak. Ennek része a fizetési lehetőségek megoldása, hiszen nincs minden szálláshelyen POS terminál. Ma indult a honlapon a webes fizetési lehetőség, amivel a csatlakozó partnerek POS terminál nélkül is befogadhatják a kártyákat.

A 600 elfogadóhelyet nem volt nehéz elérni, hiszen a POS terminálok fogadóképessé tétele nem nagy feladat - mondta Fodor Imre, a társaság vezető tanácsadója. A cél persze az, hogy a 30 ezer szálláshely és a nyolcezer falusi szálláshely is csatlakozhasson, ám azt be kell látni, hogy bizonyos méret alatt nem éri meg a terminál beállítása. Számukra lett kialakítva, hogy a webshopon keresztül - a netes szálláshely-foglalással együtt - lehet fizetni a kártyával.

A most indult szolgáltatást azt is lehetővé teszi, hogy azokon a szálláshelyeken is lehessen a kártyával fizetni, ahol nincs lehetőség a netes szállásfoglalásra. Az ősszel azokat is be akarják vonni a rendszerbe, akik olyan szállást üzemeltetnek, amelynek weboldala sincs. Itt a telefonon bonyolított fizetés lesz a megoldás.

A munkáltatók esetében is több ezres partneri hálózat elérése a cél. Eddig a száz munkáltatónál - ahol cafeteria rendszerek vannak - 700 kártyát osztottak ki. Arra számít Róth Lajos, hogy átlagosan 50 ezer forint lesz a juttatott összeg munkavállalónként. Ez persze nem zárja ki, hogy ennél jóval magasabb értéket is válasszanak a cafeteria rendszerben a munkavállalók.

A kártyás rendszer sokkal egyszerűbb, hiszen ha egy munkáltató száz alkalmazottjának ad 78 ezer forint értékű Üdülési Csekket, akkor lényegében nyolcmillió forinttal kell járkálni a gyárban - példálódzott Fata László, a Cafeteria Trend Magazin szakértője. Azért azt is látni kell, hogy csak egy adott kör számára természetes és automatikus a kártyahasználat, sokan még mindig ragaszkodnak a letéphető papírcetlikhez vagy a készpénzhez. Itt arra is gondolni kell, hogy számukra külön tájékoztatást célszerű tartani.