EDP - Martonyi derűlátó

Martonyi János külügyminiszter derűlátó azzal kapcsolatban, hogy a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetését javasolhatja jövő szerdán az Európai Bizottság.
MTI, 2013. május 24. péntek, 11:26

A külügyminiszter erről egy pénteki budapesti konferencia margóján beszélt az MTI-nek, azzal kapcsolatosan, hogy több médium is úgy értesült az elmúlt időben, hogy az uniós végrehajtó-javaslattevő testület szerdán a Magyarország ellen 2004 óta érvényben lévő eljárás megszüntetését javasolhatja.

Martonyi János úgy fogalmazott: "várjuk meg a szerdát, akkor az Európai Bizottság közzéteszi a javaslatát, és ezt követően a tanács fog végleges döntést hozni majd júniusban. Én a magam részéről derűlátó vagyok, ebben a helyzetben ennyit érdemes mondani".

Csütörtökön egy brüsszeli konferencián Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint a rendezvényen részt vevő európai bizottsági tisztségviselők - akik a médiától nevük mellőzését kérve szólaltak meg - egyaránt úgy vélekedtek: jó esély van arra, hogy a testület a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárás beszüntetése mellett foglaljon állást.

A Bruxinfo - forrás megjelölése nélkül - pénteken arról számolt be: bizonyosra vehető, hogy a Magyarországgal szemben a túlzott mértékű hiány miatt folyó eljárás megszüntetését fogja javasolni jövő szerdán az Európai Bizottság, ahogy jó okkal feltételezhető az is, hogy az uniós pénzügyminiszterek június 21-i tanácsülésén hivatalos döntés születhet a 2004 júliusa óta hatályban lévő deficiteljárás megszüntetéséről.

edp
HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sharapova2008, 2013.05.24 11:39

diagnózis: Paranoia-skizofrenica + öregkori dementia! Kezeltesse magát és vigyen magával még egy fideszest,Orbán Viktort!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

coni, 2013.05.24 11:35

A legutolsó EB jelentés még az ellenkezőjét tartalmazta, de Tündérországban minden lehetséges, ezek szerint rövid idő alatt megtáltosodtunk, csak a lakosság még nem érzi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html