Elbukta Egert is a Fidesz

Egy méretes ingatlanbotrány, óvodabezárások, szemétkérdés uralta kampány után elbukott a Fidesz egyik bástyája, Eger. A kormánypárti Habis Lászlótól, Mirkóczki Ádám veszi át a polgármesterséget.
Szabó Dániel, 2019. október 13. vasárnap, 22:38
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Bár az országos médiában kevés szó esett Egerről, mégis indulatos és botrányokkal tarkított kampányidőszak után tartottak választást vasárnap a hevesi megyeszékhelyen. Az Egri Ügyek nevezetű helyi portálon sorozatosan vettek elő a fideszes vezetésű önkormányzatra nézve kellemetlen történeket, többek között alig két héttel a választások előtt, feltárták, állítólag hogyan jutottak olcsón ingatlanokhoz a városvezetés tagjai és családjaik, vagy azok vállalkozásai. De a kampányban szó volt óvodabezárásról és lakott területre építendő hulladékfeldolgozóról is.

Így történhetett meg, hogy elbukott a várost 2006 óta vezető fideszes Habis László polgármester, aki csupán a szavazatok 43,77 százalékát kapta meg, helyette pedig a győztes az Egységben a Városért Egyesület jelöltjeként induló jobbikos Mirkóczki Ádám lett, akit a választók 47,6 százaléka támogatta. A harmadik Pócs Alfréd az Egri Városvédők Egyesületének indulója szerezte meg 5,75 százalékkal, Somodi Sándor és Bódás Bianka független jelöltek 1,67, illetve 1,2 százalékot szereztek.

A városi közgyűlésben is az ellenzékiek kerültek többségbe.

 

A további választási eredményeket ezen a linken érheti el.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK