Éger István 6,6 millióval távozik a MOK-tól

Háromhavi végkielégítést és 63 nap szabadságmegváltást fizetnek ki az orvoskamara leköszönő elnökének - adta hírül a 24.hu.
Domokos Erika, 2019. december 31. kedd, 21:07
Fotó: MTI Fotó / Bruzák Noémi

Hibrid kompaktra cserélték a Magyar Orvosi Kamara szolgálati terepjáróját, a csere extra költségekkel nem járt - derül ki az új felállású kamara decemberi elnökségi döntéseiről szóló, a Facebookon és a kamara honlapján is elérhető beszámolóból. Írta a határozatokra hivatkozva a 24.hu.

A november végén Kincses Gyula személyében új elnököt választott kamara döntött a testületet 16 éven át vezető Éger István végkielégítéséről: "megadtuk, ami a szerződésében rögzítettnek megfelelően jár" - írja a szervezet decemberi munkáját összefoglaló közleményében Álmos Péter alelnök.

Az elnökség egyhangú döntése értelmében Éger háromhavi, bruttó 3 240 000 forintos végkielégítéssel köszön el az orvoskamarától. Ezen felül összesen 63 nap szabadságmegváltást is fizetnek neki, ami további 3 402 000 forint. Vagyis összesen 6 642 000 forintot kap búcsúzóul a továbbiakban mentőorvosként dolgozó Éger István - írta a 24.hu.

Döntöttek az új elnök, Kincses Gyula béréről is, ami a közalkalmazotti szférában elérhető bérhez igazítva bruttó 680 ezer forint lesz. Így - olvasható a beszámolóban - a félállású alelnök bruttó 300 ezer forintos bérével együtt is alatta maradnak Éger korábbi bruttó 1 080 000 forintos havi juttatásának.

HOZZÁSZÓLÁSOK