Csütörtök délután kiderült, hogy a hevesi megyeszékhelyen a Farkasvölgyi úton lévő Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvodáját is be kell zárni. A hírt a város fideszes vezetése közölte egy az ügyet kitárgyaló eseményen a meghívott szülőkkel, akiknek elmondták, hogy nem hirtelen tesznek lakatot az intézményre, hanem a mostani csoportok 2020 nyaráig itt fejezhetik be az óvodát, csak a jelenlegi kiscsoportosoknak, mintegy 20 gyereknek kell majd nagycsoportosként intézményt váltania - írta meg az Egriügyek.hu.

A héten nem ez az első óvodabezárási hír a városból: az egri önkormányzat a Széchenyi utcában található Szivárvány Óvoda Katica Tagóvodát is megszünteti, mert annak épülete már annyira rossz állapotban van, hogy nincs más megoldás. Azt is csak fokozatosan építik le, a továbbiakban nem vesznek fel már gyerekeket. A terv mindkét esetben az, hogy a jelenleg még épülő Kertész utcai óvodában helyezik majd el az érintetteket.

Viszont Egerben nem is csak két ilyen intézmény megszüntetése dőlt el az elmúlt időszakban: tavaly szeptemberben botrány kerekedett abból - idézi fel a hírportál -, hogy a lajosvárosi Zöld Liget ovi bezárásáról gyakorlatilag úgy döntött az önkormányzat, hogy erről a szülőket sokáig nem értesítették. Akkor hirtelenebb volt a lépés: a gyerekeket másik intézménybe és egy ideiglenes helyre kellett átvinni, pedig elvileg a korábbi tervek szerint már el kellett volna készülni a már sokszor beharangozott két új egri óvodának is. Az átadásokat még 2016-ban 2018 nyarára ígérte a város, de addig még az első kapavágások sem történtek meg.

A lépések azért is érdekesek, mert a kormány országszerte új óvodákat ígért, hogy megvalósulhasson a megálmodott demográfiai fordulat.