Egészen hihetetlen pénzosztásba kezd jövő héten a kormány

A kormány tartja a szavát, a jövő héten a 2014-2020-as uniós támogatási ciklus pályázatainak 100 százalékát kiírják, amivel 30-40 százalékkal a régióbeli országok előtt jár - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Portfólió uniós források 2017 elnevezésű konferencián csütörtökön Budapesten.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 23. csütörtök, 13:04
Fotó: Napi.hu

Nem lesz forrásvesztés, az előző időszak elszámolását június 30-ig lezárják; csak pár százalék a vitás ügyek aránya - mondta Lázár János.

Magyarország áll a legjobban a meghirdetett, lekötött, kifizetett támogatásban is a régióban, a források fele, 4-4,5 milliárd forint le van kötve, 2 ezer milliárd forint, 22 százalék a kifizetések aránya.  A problémás számlák aránya a korábbi 5-8 százalékról 2-3 százalékra esett, ami mutatja, hogy az uniónak nincs jelentős, érdemi problémája a magyarországi elszámolással és a végrehajtott projektekkel.

A 2019 utáni időszakról azt mondta, "nem látja kristálytisztán" mi fog történni, mire lesz képes a magyar gazdaság uniós támogatások, megengedett állami szubvenciók nélkül, azonban az biztos, hogy vége az alacsony bérekre épülő versenyelőny korszakának, innováció kell a versenyképességhez.

HOZZÁSZÓLÁSOK