Egészségbiztosítás: továbbra sincs megállapodás

Továbbra sem született megállapodás az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról a koalíciós pártok között a hétfő késő estig tartó konzultáción - írja az MTI.
NAPI Online, 2007. szeptember 18. kedd, 08:05
Fotó:

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter az újságíróknak csak annyit mondott: bizonyos kérdésekben sikerült előrelépnünk, de még tovább kell folytatni a tárgyalásokkal. Ennél többet nem kívánt nyilatkozni, mint mondta, nem szeretné a megállapodást veszélyeztetni a két párt között, annyit azonban hozzátett: kompletten kell kezelni valamennyi kérdést, például azt, hogyan teremtik meg a garanciát a biztosítottaknak. Arra a kérdésre, hogy mikor folytatódnak az egyeztetések az egészségbiztosítási rendszerről, Horváth Ágnes nem kívánt válaszolni.

Horn Gábor ügyvivő a hétfői nap folyamán az MTI-nek még úgy fogalmazott: "azért megyünk, hogy megegyezzünk". Hozzátette: az SZDSZ tárgyalódelegációja arra kapott felhatalmazást az ügyvivőktől, hogy megegyezzen, amennyiben olyan megoldás kerül az asztalra, amely valódi versenyt jelent a biztosítottakért.

HOZZÁSZÓLÁSOK