Mi lesz veled Egészséges Budapest Program? - lecserélték a szakmai vezetőt

Május első napjától már nem Cserháti Péter felel a fővárosi ellátórendszer átszervezéséért. A miniszteri biztos megbízatása lejárt, az emberi erőforrások minisztere nem hosszabbította meg - értesült a MedicalOnline.
Szepesi Anita, 2019. május 1. szerda, 18:45
Fotó: Getty Images

Cserháti Péter a második Orbán-kormány megalakulása óta lát el különféle feladatokat az államigazgatásban. 2014 decemberében a rehabilitációs szakellátás fejlesztéséért felelős miniszteri biztosi kinevezést kapott, majd 2016-ban a budapesti ellátás átszervezésével bízták meg hat hónapra, félévente meghosszabbítva azt - emlékeztet a szakportál.

2017-ben okozott az Egészséges Budapest Program (EBP) Dél-Budán épülő centrumkórházát (DBC) kiemelték a programból, ekképpen Cserháti kezei közül, a kivitelezés koordinációjával Bedros J. Róbertet, a Szent Imre Kórház vezetőjét bízta meg Orbán Viktor.  Balog Zoltán a miniszterelnöki megbízott kinevezése alkalmával úgy fogalmazott: az EBP felügyelete, irányítása továbbra is Cserháti Péter feladata

Cserháti miniszteri biztosi kinevezésének hosszabbítását a negyedik Orbán-kormány megalakulása után három hónappal sem sikerült jóváhagyatni, így 2018. szeptembertől az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakértőjeként foglalkozott az EBP-vel. Miniszteri biztosi posztját két hónap elteltével kapta vissza, kinevezése fél évre szólt, ami 2019. április 30-án járt le. A szakportál kiemeli, az elmúlt három évben az egészségügyi ágazat legmegalapozottabb, szakmai koncepció mentén kidolgozott, professzionálisan szerveződő projektje volt a Cserháti Péter nevével fémjelzett EBP.

Időközben az Emmi égisze alatt megalakították az URBS PRO PATIENTE közhasznú nonprofit kft-t azzal a céllal, hogy felgyorsíthassák az EBP-vel összefüggő beruházásokat, amelyeket fékezett az államigazgatás lassú gépezete. Cserhát több ízben jelezte, gazdasági társasági formában olajozottabban haladhatna előre az EBP. A cég ügyvezető igazgatójának március 1-jével ki is nevezték, azonban a medicalonline úgy értesült, az egészségügyi szakembert a mérnök végzettségű Tóvizi Attila válthatja ezen a poszton, aki jelenleg az Emmi központosított közbeszerzéseinek koordinációjáért és szakmai felügyeletéért felelős miniszteri biztos.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.05.01 19:51

Mi lesz veled Egészséges Budapest Program?
Ezt is bízzátok a mindentudó beképzelt magyarjainkra, pancservágen, MLB, terabit, stb. hasonszőrű kretén nemzeti tahóinkra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html