Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A sugárvédelem ma még erősen összefonódik a nehéz, ólomgumi alapú védőruhákkal, pedig már létezik olyan technológia, amely a nehézfém nélkül tudja biztosítani a sugárvédelmet. Ezek a védőruhák - azonos biztonság mellett - sokkal könnyebbek, és komfortosabb viseletet biztosítanak.

Ezek jelentősége elsősorban azoknál a műtéti eljárásoknál mutatkozik meg, ahol közben valós idejű képalkotásra van szükség (például: traumatológiai, sebészeti, ortopédiai, urológiai és intenzív osztályokon), szívkatéterezésnél (kardiológia), radiológiákon (angiográfiás és egyéb érfestéses vizsgálatoknál. Ilyenkor ugyanis az egészségügyi személyzetet hosszabb időn keresztül éri szórt röntgensugárzás, és egyáltalán nem mindegy, hogy órákon át a szó szoros értelmében ólomnehéz, vagy lényegesen könnyebb védőruhát viseljenek. Előbbi nemcsak kényelmetlen, de erősen igénybe veszi az egészségügyi dolgozók (orvosok, műtősök, asszisztensek, stb.) gerincét és vállát.

Az innovatív technológia egy komplett termékcsalád formájában áll rendelkezésre, amiből minden orvosi szakterület jellegzetességeihez kiválasztható a legmegfelelőbb eszköz. Például van olyan védőruha, amit a sebészről akár műtét közben, a steril felső réteg alól is le lehet venni, amikor már nincs rá szükség. Közel másfél éve már Magyarországon is forgalomban vannak az Országos Közegészségügyi Intézet Sugáregészségügyi Vizsgáló Laboratóriumának igazolásával rendelkező True Light sugárvédő termékek.

Az új technológiával előállított termékek további előnye a hagyományos védőruhákkal szemben, hogy elhasználódásukat követően nem minősülnek veszélyes hulladéknak, így nem terhelik feleslegesen a környezetet, illetve tárolásuk és megsemmisítésük nem jár további komoly költségekkel a kórházak számra.