A Magyar Közlönyben megjelent határozat indoklása szerint  a kormány a fogvatartottak fekvőbetegellátását érintően támogatja a Gróf Tisza István Kórház diagnosztikai és infrastrukturális fejlesztését. A 860 millió forint a jövő évi központi költségvetést terheli.

A Büntetés-végrehajtás honlap információja szerint kivitelezési fázisba lépett a büntetés-végrehajtási szervezet legújabb fejlesztése, elindult a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ megépítését szolgáló beruházás Berettyóújfaluban. A tervezetten 194 ággyal rendelkező új intézménynek köszönhetően közel 200 munkahely létesül a városban, a börtönkórház kiszámítható és biztos egzisztenciát jelenthet mindazoknak a térségben, akik csatlakoznak a büntetés-végrehajtási szervezet testületéhez.

A büntetés-végrehajtási szervezetnél stabil, kiszámítható és biztos egzisztenciát lehet teremteni, amire bátran alapozhat bárki egy egész életet. A büntetés-végrehajtási szervezet körletfelügyelő, biztonsági felügyelő és szakápoló munkakörökben biztosít munkalehetőségeket az új Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központban. A honlapon egy kattintással jelentkezni is lehet, valamelyik állásra.