Nincs több elveszett adat, felhőbe küldi a leleteket az Affidea

Teljes értékű felhőmegoldással váltja ki a képalkotó vizsgálatok anyagának adathordozón történő átadását az Affidea. Az új páciensportál használatával a vizsgálat után a beutaló orvosok is hozzáférhetnek az MR-, CT- röntgen- és mammográfiás vizsgálatok megosztott képanyagához.
Szepesi Anita, 2020. július 19. vasárnap, 15:26
Fotó: Reuters

A szigorú uniós GDPR-szabályozás rendelkezéseit is maradéktalanul teljesítő Affidea Páciensportál elindításával elsőként teljes értékű felhőmegoldással váltja ki a képalkotó vizsgálatok anyagának adathordozón történő átadását az Affidea.

Magyarország vezető magánegészségügyi szolgáltatójaként feladatunknak és felelősségünknek is érezzük, hogy az iparág digitalizációját elősegítsük. A mesterséges intelligenciára épülő diagnosztikai megoldások bevezetése mellett, idén ennek a leglátványosabb és leginkább ügyfélbarát eleme a páciensportálunk elindítása. Nem pusztán egy kényelmi szolgáltatásról van szó, hanem új, hatékony eszközről pácienseink kezében, amellyel egészségüket, terápiájukat és gyógyulásukat még jobban nyomon követhetik - fogalmazott Leitner György, az Affidea Magyarország vezérigazgatója.

Az új páciensportál nemcsak hatékonyabbá és zöldebbé teszi az Affidea működését, de lehetővé teszi a diagnózisok elkészítéséhez szükséges idő lerövidítését, és javítja a páciensek ügyfélélményét is. Többé nem fordulhat elő, hogy egy hibás vagy nem-kompatibilis CD vagy USB miatt egy vizsgálat adatait az ügyfél elveszti, illetve az adatok tárolásához nem szükséges egy adathordozót évekig megőrizni. Az Affidea Páciensportál a rendszerezésben is segít, hiszen alkalmazásával a páciensek egy felületen férhetnek hozzá kórtörténetük időrendbe állított részleteihez.

Miért jó?

● A páciensek egy felhasználóbarát felületen keresztül érhetik el vizsgálati eredményeiket, leleteiket, illetve a képalkotó diagnosztikai vizsgálataik teljes képanyagát.

● Az adatok nemcsak állandóan rendelkezésre állnak, de biztonságosan megoszthatók és átadhatók (pl.: beküldő orvosnak, kezelő intézménynek, terapeutának).

● Miután az ügyfél megosztotta a vizsgálati adatait a beküldő orvossal, ők a vizsgálatot követően hozzáférnek pácienseik képalkotó diagnosztikai anyagaihoz. A portál rendelkezésre állása folyamatos.

● A széles körben használt Picture Archiving & Communication System (PACS) rendszernek köszönhetően nemcsak a fájlok tárolása, de elektronikus átadásuk is egyszerű és biztonságos.

● Minimálisra csökkenthető a ritka, de rendkívül bosszantó adathordozó hibából származó adatvesztés.

HOZZÁSZÓLÁSOK