Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Márciussal jelentős változások léptek életbe az egészségügyben: végső határidőként hétfő éjfélig kellett aláírniuk az egészségügyi dolgozóknak azt a szerződést, amellyel maradhatnak a közellátásban, feltéve, ha akarnak.

A pótlékok és ügyeleti díjak miatt az utolsó percig huzakodtak, több helyen komplett osztályok fenyegettek felmondással - emlékeztet a portál.

A budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztályának dolgozói közül tizenheten egy közös képpel búcsúztak el. Anélkül, hogy bővebben részletezték volna, a Facebookon azt írták:

Mi lekapcsoltuk a villanyt!

Szakrendelő húzza le a rolót Fejér megyében

A törvény szerint március 1-től be kell zárni az abai szakrendelőt, mert a kisebbségi tulajdonosok megtiltották az igazgató egészségügyi szolgálati jogviszonyának létrehozását - közölte hétfő délelőtt Aba Város Önkormányzata. A közlemény szerint a szakrendelő vezetője az azt működtető gazdasági társaság ügyvezetőjeként megbízási jogviszonyban látta el a tevékenységét, ezt kellett volna egészségügyi szolgálati jogviszonyba átfordítani.

Mivel az igazgató ilyen jogviszonya nem tudott létrejönni, vezető nélkül maradt a szakrendelő, amelynek működése így hétfőtől szünetel. Mint kiderül, összeférhetetlenségi vita van a háttérben: a szakrendelő ügyvezető igazgatója Aba polgármesterének hozzátartozója. A poszt alapján ez a vita lehet a hátterében annak, hogy a szakrendelő kisebbségi önkormányzati tulajdonosai megakadályozták, hogy az igazgató aláírja az egészségügyi szolgálati jogviszonyra vonatkozó munkaszerződést.

A részletekről itt olvashat: