Az orvoskamara elnöke nem vesz részt a kórházigazgatók kiválasztásában

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke nem vesz részt az állami kórházak vezetőinek kiválasztására október 30-án létrehozott javaslattevő bizottságban - derül ki a MOK honlapjára ma felkerült közleményből.
Szepesi Anita, 2020. november 2. hétfő, 07:49
Fotó: MOK

Október 30-án a kormány javaslattevő bizottságot kért fel az állami kórházak vezetőinek kiválasztására.

A javaslattevő bizottság tagja lesz Oberfrank Ferenc, az MTA Titkárság köztestületi igazgatója, Bedros J. Róbert az új budai kórház miniszterelnöki megbízottja, Szócska Miklós volt miniszter, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati kar dékánja, Müller Cecília országos tisztifőorvos  és felkérték Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét is.

A köztestület mai közleménye szerint a MOK elnökségének határozata alapján Kincses Gyula elnök a megtisztelő felkérés ellenére nem vesz részt a munkában, erről október 30-án Pintér Sándor belügyminiszter urat tájékoztatta.

Az elnökség jelenleg elsődleges és sürgős feladatának az új jogviszonyt meghatározó törvénnyel és végrehajtási rendeleteivel, a háziorvosi rendszer, az alapellátó gyermekgyógyászat és fogászat jövőjével, valamint a járványhelyzettel kapcsolatos teendőket tartja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ittott, 2020.11.02 13:43

igaza van, hogy ebben az erkölcstelen színjáátékban nem vesz részt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html