Kásler az új tb szerinti ellátásról és az új egészségügyről is beszélt

Július 1-jétől csak az életmentő beavatkozások és a maradandó egészségkárosodás megelőzése jár azoknak, akik nem fizetnek járulékot - idézi Kásler Miklós legújabb villáminterjúját a Medicalonline.
Szepesi Anita, 2020. július 19. vasárnap, 18:34
Fotó: hirado.hu

Az alap- és sürgősségi ellátásban azok is hozzájutnak az akut életveszély elhárításhoz és a maradandó egészségkárosodás megelőzéséhez, akik nem fizetnek társadalombiztosítási járulékot, vagyis a módosuló rendszer nem jelenti azt, hogy a legkiszolgáltatottabbakat hagyja magára a kormány - fogalmazott az erőforrás minisztérium saját gyártású interjúsorozatának legfrissebb epizódjában Kásler Miklós Emmi miniszter a szakportál szemléje szerint.

Az egészségügy átalakításáról elárulta, augusztus elején meghatározzák az "eredőt", így a nyár utolsó hónapjában már érdemben tudnak majd beszélni róla. A Belügyminisztérium és az Emmi közös felmérésében arra is keresik a választ, hogyan választható szét a magán és a közfinanszírozott ellátás, az orvosok, ápolók és védőnők az EESZT-ről és a paraszolvenciáról is elmondhatják a véleményüket.

A koronavírus-járvány szavai szerint a "lecsengés végén jár", és bár eddig fegyelmezettségből jelesre vizsgázott a társadalom, lazul az önkontroll. Mivel jellemzően külföldről behurcolt Covid-19 esetek fordulnak elő idehaza, a miniszter szerint a most bevezetett, utazást korlátozó intézkedések elegendőek a járvány újabb fellángolásának megelőzésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK