Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vizsgált egészségügyi szolgáltatások közül a háziorvosi ellátás megítélése nem változott, a lakosság közel 65 százaléka egy ötös skálán még mindig legalább 4-es osztályzatot ad a családorvosokba vetett bizalom fokára. A járóbeteg, de különösen a kórházi ellátás iránti bizalom 3,4-ről 3,2-re, illetve 3,3-ról 3,1-re mérséklődött. Növekedés egyedül a mentőszolgálat esetében figyelhető meg, 2008-ban 3,7 volt az átlagos osztályzat, 2012-ben 3,9.

A magánegészségügybe vetett bizalom átlagos értéke valamelyest csökkent 4 év alatt (4,3-ról 4,1-re). Ennek vélhető oka lehet, hogy e terület bővülése rendkívüli mértékben felgyorsult az elmúlt években, így a nyújtott szolgáltatások minősége is egyre szélesebb skálán mozog. Másik oldalról a növekvő kereslet elvárásai fokozódnak, és a letisztított piaci viszonyok között a fogyasztók is kritikusabbak a pénzükért elvárt szolgáltatás megítélésében.

Ennek ellenére a magánegészségügybe vetett bizalom így is magasan vezet, különösen a fiatalabbak esetében. (A felmérés szerint tavaly átlagosan a lakosság 26 százaléka vett igénybe magánfinanszírozású egészségügyi ellátást.)