A kórházakra nincs pénz, bulira igen

Pazar év végi partit ad az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, miközben a gondjaira bízott kórházak filléres gondokkal küszködnek.
Komócsin Sándor, 2018. december 12. szerda, 09:19
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az Európa Hajón látja vendégül munkatársait és partnereit az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója szerdán - írja a Népszava. A díszes meghívóban Budapest csodálatos esti látképét és meglepetést ígérnek az "ízletes, svédasztalos vacsora" mellé.

A hajón ülő- és állófogadáson szórakozhat majd az ÁEEK mintegy 400-500 vendége. Az év végi buli költsége elérheti 10 millió forintot. Eközben az ÁEEK fennhatósága alatt lévő kórházak év közben 55 milliárd forint adósságot halmoztak fel, és ezt korábbi ígéreteivel ellentétben nem vállalja át teljes egészében a kormány. Így az intézmények és a beszállítók is izgulhatnak, hogy kinek jut majd az adósságcsökkentő állami segélyből.

Az ÁEEK drága évzárója azért is visszás, mert idén váltak jogerőssé a Közbeszerzési Hatóság által kiszabott büntetések. Tavaly év végéig négy tendert és mintegy 100 millió forint közpénzt bukott el az ÁEEK a szabálytalan közbeszerzések miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.12.12 18:03

Tele van az ország szar alakokkal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krislaci, 2018.12.12 18:01

A régi, szépemlékű középkorban az ilyen aljas, a járulékot fizető emberek gyógykezelését lehetetlenné tevő szervezet vezetőit a népharag spontán kitörése során felkoncolták. Talán, egy ilyen aktus az eszmei bűnös hűbéruraikat is elgondolkoztatná!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html