Egészségügyi béremelésre, oktatásfejlesztésre költene az LMP

Szél Bernadett szerint a következő évtizedekről dönt az ország áprilisban az országgyűlési választásokon, a jelenlegi kormányzat ugyanis a jövőt lopja el - írta az MTI. Az ellenzéki politikus a normális bérek biztosítását nevezte az LMP-program alapvetésének.
Domokos Erika, 2018. február 17. szombat, 20:29
Fotó: MTI Fotó

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szombati, budapesti országértékelő beszédében - idézve Antall József egykori miniszterelnököt - úgy fogalmazott: 15 millió magyar miniszterelnöke kíván lenni, de nemcsak a határon túli millióké, hanem az országot elhagyó százezreké is. Szerinte ugyanakkor Orbán Viktor 2 millió ember miniszterelnöke csupán, őt csak azok érdeklik, akik a Fideszre szavaznak - tudósított az MTI.

Jelenleg Magyarországon nincs kormányzás, most ugyanis a propaganda mondja meg a kormánynak, hogy mit kell tennie. Ha ez a kormány elveszíti a bizalmat, tagjaira nem az ellenzéki lét vár, hanem a börtön - mondta Szél Bernadett.

Az LMP társelnöke a normális bérek biztosítását nevezte az LMP-program alapvetésének, de kijelentette azt is: az LMP-nek elege van mind a kormányzati, mind az ellenzéki térfélen zajló teszetoszaságból.

Az ellenzéki párt társelnöke bírálta a kormány családpolitikáját, mert az ország szerinte nem jutott ki a demográfiai krízisből, de azt is felhozta, hogy 2010 óta szerinte megduplázódott a dolgozó szegények száma. Még senki olyan messze nem távolodott el a helyes úttól, mint Orbán Viktor, aki csak akkor tudja Magyarországon tartani az embereket, ha a nyugati határra is kerítést épít.

A kormányzati propagandát nevezte a kudarc egyértelmű bizonyítékának: már azt sem mondják, hogy Magyarország jobban teljesít, csupán annyit, hogy "Soros György van, veszély és felháborodás".

Az LMP nem kíván harcolni sem a Fidesz propaganda-hazugságával, de a többi ellenzéki párttal sem, mert annak is csak a Fidesz örül. Nem kötnek elvtelen kompromisszumokat, és nem dőlnek be a többi ellenzéki párt trükkjének, akik csupán támadták őket, és rájuk akarták kényszeríteni, hogy ugyanazt tegye az LMP is, mint ők. De ha nem a választópolgárok döntenek, hanem a pártok titkos tárgyalásokon, akkor nem látszik a teljesítmény - véli Szél.

Változtatni kívánnak azon, hogy a politikusok csak magukkal vannak elfoglalva, mert az emberek az elmúlt 28 évben mellékszereplők lettek a saját országukban. Kijelentette ugyanakkor, hogy az LMP mindazokkal tud együttműködni, akik korszakváltást akarnak.
"Mi foglalkozunk nőügyekkel" - sorolta programjuk elemeit, hozzátéve: véget ért a korszak, amikor politikus urak üzenik meg a nőknek, hogy hol a helyük, de szólt arról is, hogy a büdzsé 20 százalékát az oktatásra költenék és jelentős béremelést valósítanának meg az egészségügyben.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke arra mutatott rá, hogy az ország életszínvonala az elmúlt nyolc évben nem közeledett Ausztriáéhoz. A fő gondnak a korrupciót nevezte. Az LMP komolyan gondolja az elszámoltatást, de nem mindenkiben látja az elszántságot. Bírálta Zugló polgármesterét, Karácsony Gergelyt, aki az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje, mert egyetlen korábbi visszaélést sem tárt fel a kerületében.

Szerinte a kormányoldal rengeteg pénzt lopott, amelyből már 2014-ben is jelölteket vagy szavazatokat vásárolt, most pedig az ellenzéki pártokban lévő mozgásokat is befolyásolni kívánják.

Az Új Kezdet az önkormányzati tapasztalatokat apportálta az együttműködésbe - mondta Gémesi György, az LMP-vel szövetséges párt elnöke, aki szerint a kétezer fő alatti települések nagy bajban vannak. Azokban egy erős Fidesz-győzelem esetén csak elöljáróságok lesznek, vagyis csaknem 2 millió emberről mond le a kormány, és olyan államstruktúrát alakít ki, amely pártpolitikai irányítás alá helyezi az egész országot.

A képen Hadházy Ákos és Szél Bernadett, forrás: MTI Fotó/Máthé Zoltán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.02.18 11:43

Üres szólamok, hangzatos lózungok, hablaty... persze, persze, tudjuk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2018.02.18 10:17

Mily szép, amikor a fidesznyik trollok meg se említik, hogy mivel lehetne előrébb kis hazánk:
- kevesebb stadiont!
- kevesebb konzultációs pazarlást!
- kevesebb túlárazott pályázatot!
- kevesebb lopást!

Mivel ezekre mind van bizonyíték, máris van évi több száz mrd forrás!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2018.02.18 09:52

Egy újszülöttnek minden vicc uj, mindenki ugy kezdi, hogy ide nekem az oroszlánt, majd megváltom a világot, orbán pont így kezdte, ő is beszélt ígért összevissza, medgyessy is pont így kezdte, ígérte a kolbászból kerítést, lett belőle szarból vár, ígérni könnyü, vonatkozik gyurcsányra, jobbikra, mindegyikre. Aztán jön a nehéz kormányzati munka, orbán befordult előle a fal felé és helyette neki állt lopni kis családjának, szétverte az egészet, most már nincs program, csak leszámolás sorossal és az ellenzékkel, ellenzék meg ujra ígérget és elfelejti az elemi matematikát is, hogyha feltétel nélkül nem fog össze mindenki mindenkivel, akkor győz a maffia, inkább ez a jobb nekik, mintsem lemondjanak pitiáner elvi különbségeikről, LMP szétrugná az egész régi országot, mert ők tudják a tutit kormányzási tapasztalat nélkül, hogy kell kormányozni, zöldfülüek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matyi2010, 2018.02.17 21:27

Világos.
Az egészségügyre akar az LMP többet költeni.
Meg az oktatásra. Egyenesen a büdzsé 20%-át.
Meg a családokra, gyerekekre, hogy kijusson az ország a demográfiai krízisből.
Meg a kisfizetésű munkavállalókra, hogy megszűnjön a dolgozói szegénység.
Meg a kistelepüléseknek.
------
Meg nyilván az utakra költene, a vasútra, az autópályákra.
Meg az lmp vesszőparipája a "magas hozzá adott értékű munka" - jelentsen az bármit. Ezért nyilván a szakemberekre, kutatás-fejlesztésre, innovációra.
Közbiztonság? Ja meg a rendőrségre, bíróságokra, igazságszolgáltatásra.
Ja meg még...
Ja meg még...
Családi pótlék emelés? Ingyen gáz+áram mint Gyurcsánynál, mindenkinek alapfizetés mint Karácsony(kor)?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html