Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eszerint összetett, sok területre kiterjedő csomag jön annak érdekében, hogy összehangolt, egységes gazdaságfejlesztési terv alakuljon ki. Ennek része lesz az Irinyi iparfejlesztési terv is. A járulékcsökkentés kapcsán pedig még alapos elemzéseket kell végezni és a társadalmi szereplőkkel is egyeztetnek.

A gazdaság minden területének át kell mennie az extenzív fejődésből az intenzívbe, vagyis a hatékonyság növelése a feladatunk, a kkv-k esetében is - fogalmazott Lepsényi a portálnak. Megítélése szerint a távmunkában, a részmunkaidőben és a rugalmas foglalkoztatásban vannak még tartalékok Magyarországon. Úgy látja, hogy bár sok szakember kiment külföldre, nagyon halványan, de érződik egy visszaáramlás.

Mi tudjuk, hogy mi kell ahhoz, hogy egy kisvállalkozó versenyképes legyen. Amit nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a kisvállalkozás vezetője, tulajdonosa is akarja ezt, és mi segítünk felmérni, hogy mi kell hozzá

- mondta a politikus.

Ráadásul jelenleg a kkv-kban nem látja ezt a fajta érdeklődést. Emiatt a többi minisztériummal közösen

az a feladatunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a korszerű tudás megszerzését már az óvodában meg kell kezdeni.

Annak érdekében pedig, hogy Magyarország levetkőzze magáról az összeszerelő üzem képét, idén először megszervezik a nyitott vállalatok éjszakáját, ahol egy sor kis-, közepes és nagyvállalat valamikor november közepén kinyitja a kapuit egy éjszakára, és ösztönöz arra mindenkit, elsősorban a szülőket, hogy látogassák meg ezeket a cégeket - mondta Lepsényi.