BUX
39138

Egy hét múlva újra jár vonat a Délibe?

Egy hét múlva, azaz április 2-ától elvileg már megindulhat a vasúti közlekedés a Déli Pályaudvartól, ugyanis az alagút támfalának megerősítését végző cég akkorra fejezi be a munkát - mondta az InfoRádiónak Szengofszky Oszkár, a Gradex Mérnöki és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

Inforádió, 2015. március 26. csütörtök, 18:09

Január 25-én támfalkövek hullottak a sínekre a Déli pályaudvari vasúti alagút kelenföldi oldalán, másnap pedig a támfal is megcsúszott. A MÁV Zrt. január 31-én zárta le teljesen a pályaudvart, majd megkezdték az alagút helyreállítását.

Elég jól haladunk és várhatóan húsvét előtt befejezzük a munkálatokat - mondta az InfoRádiónak Szengofszky Oszkár. A helyreállítást végző Gradex Mérnöki és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: jelezték a MÁV-nak, hogy április 2-án végeznek. Azután akár el is indíthatják a vonatforgalmat.

Beszámolt arról, hogy a megmozdult föld elszállítása után a Gradex szakemberei az alagútnál először egy megtámasztó töltést építenek, majd elbontják és újraépítik a megmozdult köveket. A most felszerelt horgonyok nem örök életűek, az év végéig tudnak kitartani. Eközben zajlik a végleges megoldás tervezése és szakértése.

A feladat az volt, hogy minél hamarabb vissza lehessen adni a vonatforgalomnak az alagutat és hárítsuk el a további föld-csúszások veszélyét. Ez húsvétig megtörténik és az év végéig biztosan lehet használni az alagutat - mondta Szengofszky.

Az InfoRádió megkereste a MÁV-ot is. A kommunikációs osztály munkatársa azt mondta, hogy a Déli pályaudvart érintő vasúti közlekedésről megfelelő időben tájékoztatják az utazóközönséget.