Egy jó és egy rossz hír - itt a szeptemberi időjárási előrejelzés

Többnyire kellemesen meleg, kora őszies időt tükröz a következő egy hónapra vonatkozóan az Időkép.hu országos előrejelzése. Szeptemberben nem érkezik komolyabb lehűlés, azonban elég gyakran lehet majd borús az ég, záporok, zivatarok is sűrűbben előfordulhatnak.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 28. hétfő, 13:31
Fotó: Stocksnap

Szeptember első hétvégéjén még 30 Celsius fok körül alakulhat a legmagasabb hőmérséklet. Szeptember 2-án szombaton érkezik a felhősödés, amelyet szeptember első tíz napjában szinte végig csapadékos időt eredményezhet: záporokkal, zivatarokkal - derül ki a meteorológiai portál prognózisából.

Számottevő lehűlésre azonban nem számítanak: egészen szeptember 13-ig 26-27 fok körül lehet majd a napi maximumhőmérséklet, miközben a minimumhőmérséklet 15-17 fok körül alakulhat, s ez utóbbi lényegében megegyezik az augusztus végi értékekkel.

Szeptember közepétől is csak kisebb lehűlést jósolnak: a hónap második felében a legmagasabb napi hőmérséklet, az időszakban végig 22-24 fok körül lehet, míg a minimumok 13-17 fok körül alakulhatnak. Kisebb megszakításokkal azonban marad a borús esős idő: viszonylag gyakran lehet majd számítani záporra, zivatarra is.


A nagyításért kattintson a képre!

HOZZÁSZÓLÁSOK