Alig két darab állami egyetem maradhat

További két intézmény kerülhet alapítványi kézbe - tudta meg a Jelen, amely szerint az Óbudai Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem is modellt válthat.
Szabó Dániel, 2021. február 11. csütörtök, 15:28
Fotó: Shutterstock

A napokban az Információs és Technológiai Minisztériumban, közigazgatási államtitkári értekezleten tárgyalták két újabb egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem és az Óbudai Egyetem fenntartóváltásának kérdését. Mindkét intézménynél az uniós források óriási mértéke volt a legmeggyőzőbb érv a modellváltás mellett - tudta meg a Jelen, amely emlékeztet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök február elején jelentette be, hogy 1500 milliárd forintot folyatnak a magyar felsőoktatásba a közeli jövőben.

Az EU helyreállítási alapjából finanszírozott támogatások főként az oktatók bérezésén javíthat. A lap felhívja a figyelmet: ha az említett két egyetem is alapítványi kézbe kerül, akkor csak kettő darab állami intézmény marad a felsőoktatásban, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

frikazojd, 2021.02.12 10:28

szegény következő demokratikus kormány, ezt a hülyeséget is csinálhatják vissza.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html