Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A terv az, hogy az egészségügyi intézmények üzemeltetését az orvosképzéssel foglalkozó egyetemek veszik majd át, így jönnek majd létre az egyetemi kórházak. Bár ilyen kórházi kategória még nem létezik, hamarosan létre fogják hozni.

A lap szerint a lépés a fő célja, hogy javítsák az orvostanhallgatók gyakorlati képzését. A jelenlegi helyzetben ugyanis rossz a képzésben a klinikai kapacitások mennyisége és minősége, ezért a hallgatók nem kapnak megfelelő gyakorlati tapasztalatot az egyetem alatt.

Az egyetemi kórházak mindazonáltal nem tagozódnának be szervezetileg az egyetembe, tehát kívülről továbbra is külön egységet alkotnának. Viszont a mostanitól eltérő módon gyakorlati oktatási és kutatási helyszínként is funkcionálnának a fenntartó egyetemek számára.

Arra a lap cikke nem tér ki - mutat rá az Index -, hogy a lépésben szerepe volt-e az esetleges orvoshiánynak. Azt sem tudni egyelőre, hogy két masszívan veszteséges állami szféra, a felsőoktatás és az egészségügy összefonása pénzügyileg mennyire lenne rentábilis; illetve hogy mennyire lenne hatással a szolgáltatás minőségére, ha a mostaninál jóval nagyobb számban vennének részt orvostanhallgatók a gyógyításban.