Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Semmelweis Egyetem oktatási és betegellátási feladatait a korábbi Szent Rókus Kórház és Intézményei által nyújtott ellátások nemcsak kiegészítik, hanem az integráció biztosítja mindkét területen a fejlesztést. Azzal, hogy 2020. június 1-jétől a Semmelweis Egyetem klinikai tömbjeként működik az intézmény, biztosítható a magasabb színvonalú oktatás és betegellátás - olvasható a Semmelweis Hírek online kiadásában.

Az új tömb amellett, hogy a gyógyítás terén megőrzi a fő profiljait, jelentős szerepet játszik majd a gyakorlati orvos- és egészségtudományi képzés megújításában.

A betegellátás az integrációt követően is zavartalan lesz, a Szent Rókus Kórház páciensei a megszokott helyszínen és módon érhetik el orvosaikat, illetve a rendeléseket.

A Szent Rókus Klinikai Tömbben több szervezeti egység működik majd, ezek közé tartozik a Minimál Invazív és Egynapos Sebészeti Klinika és Szakrendelő, a Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központ, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika korábban Kútvölgyi Klinikai Tömbben működő részlege, továbbá az adott szakterületi klinikák együttműködésében működnek tovább a rehabilitációs ellátások. Helyet kapnak a tömbben lévő ellátásokat kiszolgáló diagnosztikus egységek, valamint a korábban is működő művese ellátás.

A Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla az integráció bejelentésekor azt közölte, hogy az intézmény egyetembe való beolvadás nem jár sem létszám-, sem illetménycsökkenéssel. Sőt, a leendő Szent Rókus Klinikai Tömb dolgozóira is érvényesek lesznek az egyetemen már a korábbiakban bevezetett, illetményemelkedéssel is járó különböző életpályamodellek, valamint a Semmelweis Egyetem Kollektív Szerződésében szereplő, a törvényben meghatározottnál magasabb ügyeleti díjak, továbbá az egyetemen érvényes béren kívüli juttatások.