Egymilliárdot költ a szaktárca a települések terveire

Százhetvenöt járásszékhelynek nyújt támogatást a Belügyminisztérium településfejlesztési stratégia kidolgozásához több mint egymilliárd forint értékben - tájékoztatta a tárca hétfőn az MTI-t.
MTI, 2014. március 3. hétfő, 15:24
Fotó: Napi.hu

A támogatásból a nem megyei jogú, vagyis kis- és középvárosok, illetve fővárosi kerületek részesülhetnek. A programban idén és jövőre olyan reális településfejlesztési stratégiai dokumentumokat készítenek el, amelyek elősegítik a modern és hatékony városfejlesztést a 2014 és 2020 közötti uniós pénzügyi ciklusban és illeszkednek a kormányzati célokhoz.

A tárca tájékoztatása szerint az integrált fejlesztési stratégiák kidolgozásakor elsődleges szempont a megvalósíthatóság, így a lehetséges források bevonása mellett figyelembe kell venni az uniós területi programok tartalmát is.

A minisztérium összesen 1 milliárd 113 millió forintos támogatást nyújt a járásszékhelyeknek, a stratégiák várhatóan 2015. január 31-ig készülnek el.

Jelezték azt is: 2007 és 2013 a magyarországi városok nagyjából kétharmada már elkészítette a városfejlesztési stratégiáját.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Csatalo2, 2014.03.03 22:36

"Jelezték azt is: 2007 és 2013 a magyarországi városok nagyjából kétharmada már elkészítette a városfejlesztési stratégiáját": remélhetőleg ez azt is jelenti, hogy aki egyszer már nyert erre pénzt, az még egyszer ne pályázhasson ilyen stratégiára...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.03.03 16:48

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html