Egyre biztosabb: farkasordító hideg jön

Több fokkal zuhan a hőmérséklet az elkövetkező napokban, hétfőn egyes helyeken a mínusz 20 fok sem kizárt - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Szász Péter, 2018. február 22. csütörtök, 13:39
Fotó: Stocksnap

Csütörtök estig túlnyomóan borult lesz az ég, csupán kezdetben északkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. Többfelé várható havazás, a Dunától keletre havas eső, a Tiszántúlon eső is valószínű. Napközben az északkeleti, északi szél helyenként megerősödik, elsősorban nyugaton gyenge hófúvás kialakulhat. A hőmérséklet kora délután -1 és +5 fok között várható, északkeleten lehet kissé enyhébb az idő. Késő estére -1 és 2 fok közé hűl le a levegő.

Péntekre virradó éjjel borult lesz az ég. Az éjszaka első felében többfelé, hajnalban inkább már csak délnyugaton, nyugaton valószínű havazás, a Tiszántúlon átmenetileg havas eső, eső is lehet. Az északkeleti szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban -4, +1 fok között alakul.

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég, estefelé csökken majd északkeleten a felhőzet. Napközben elsősorban a Dunántúl délnyugati felén várható havazás, helyenként havas eső is. Az északkeleti, északi szél helyenként megerősödik, elsősorban nyugaton gyenge hófúvás kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható, délkeleten lehet a legenyhébb az idő.

Szombaton kezdetben nyugaton, délnyugaton még erősen felhős lesz az ég, majd délelőtt ott is csökken a felhőzet és általában gyengén felhős, napos idő várható. A délnyugati, nyugati megyékben reggel még szállingózhat a hó, délután néhol futó hózápor nem zárható ki. Az északkeleti, északi szelet élénk, északkeleten, keleten többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +4 fok között várható.


Vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol hózápor előfordulhat. Az északkeleti, északi szelet többfelé erős, néhol viharos lökések kísérik, ezért hófúvásokra is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -14 fok között alakul, de a havas, szélvédett tájakon -15 fok alá is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -7 fok között várható.

Hétfőn dél felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főként délen és keleten valószínű hószállingózás, havazás. Az északkeleti, északi szelet többfelé erős lökések kísérik, ezért hófúvásokra is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -15 fok között valószínű, de a vastag hóval borított, szélvédett tájakon -15, -20 fokig hűlhet le a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -8 fok között várható. (Európát is megtépázhatja az időjárás.)

Kedden erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Többfelé várható havazás, legnagyobb eséllyel délkeleten, legkisebb eséllyel északnyugaton. Az északi, északkeleti szelet többfelé erős lökések kísérik, ezért hófúvásra is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7 és -15 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és -9 fok között valószínű.

Szerdán keleten kezdetben erősen felhős idő valószínű, majd ott is csökken a felhőzet. Eleinte keleten lehet szórványosan havazás, hószállingózás. Az északi szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -15 fok között várható, de a gyengén felhős, havas, szélvédett tájakon -15 fok alá hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és -10 fok között valószínű.

A kép forrása: StockSnap.io

HOZZÁSZÓLÁSOK