BUX
38643

Egyre kisebb az igény az új lakásokra az USA-ban

Júliusban az újonnan kiadott építési engedélyek száma és a megkezdett építkezések száma egyaránt csökkent az Egyesült Államokban. A kereskedelmi tárca adatai szerint az engedélyek száma 3,2 (597 ezerre), a megkezdett építkezéseké pedig 1,5 (604 ezerre) százalékkal csökkent.

portfolio.hu, 2011. augusztus 16. kedd, 15:28

Az Egyesült Államokban egyre kissebb igény van az új lakásokra. Júliusban 3,2 százalékkal kevesebb építési engedélyt adtak ki, mint egy hónappal korábban, és új építkezésből is (1,5 százalékkal) kevesebbet regisztráltak, ami részben a használtlakás-árak csökkenésével, részben a szigorú hitelezési feltételekkel, részben pedig a magas munkanélküliséggel indokolható. Bár a szakértők számoltak a fent említett tényezők kedvezőtlen hatásaival, többségük enyhébb visszaeséssel számolt. Az újonnan kiadott engedélyek esetében 608, míg a megkezdett építkezéseknél 606 ezer volt a konszenzus. A júliusi adatközléssel egyidejűleg a júniusi adatokat módosította a tárca: az újonnan kiadott építési engedélyek számát 624 ezerről 617 ezerre, a megkezdett építkezések számát pedig 629 ezerről 613 ezerre.

A piaci szereplők a negyed négykor megjelenő ipari termelés adatokra várnak. A szakértői konszenzus +0,4 százalék (hó/hó).