Vasárnap többnyire csak kevés napsütés valószínű, majd a délután második felében északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Eső, zápor több helyen várható, havas eső, hózápor elsősorban a hegyekben valószínű. A délnyugati országrész kivételével többfelé megélénkül, néhol megerősödik a nyugati, északnyugati szél. A ködfoltok délelőtt délnyugaton is feloszlanak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul. Késő estére általában -1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Este változóan felhős idő várható, helyenként - nagyobb eséllyel északon - zápor, hózápor kialakulhat. A szelet többfelé erős, néhol viharos lökések kísérik. A késő esti -1, +4 fokról hajnalra általában +1 és -4 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan kialakulhat zápor, a hegyekben hózápor is lehet. A nyugati, északnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Kedden nyugat felől megnövekszik a felhőzet, napközben többnyire erősen felhős lesz az ég. Felszakadozások főként a Dunántúlon lehetnek. Többfelé várható eső, zápor, az ország északkeleti harmadán eleinte havas eső, havazás lesz, majd délután már ott is eső valószínű. (Az OMSZ Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megyékben számít havazásra.) A délnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de északkeleten 5 fok alatt valószínű.