Összesen 18,9 millió alkalommal utaztak külföldiek Magyarországra az idei harmadik negyedévben, ez 5,1 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. A turisztikai célú utazások száma 7,6 százalékos emelkedést mutat.

A legtöbb beutazás - az összes Magyarországra lépés 60 százaléka - egynapos volt. Számuk elérte a 13,6 milliót, amiből 7,2 millió átutazás volt, 2,9 millió bevásárlási célú volt, a maradék 2,6 millió irányult klasszikus turisztikai célokra - derül ki a Népszava cikkéből.

Azoknak a száma, akik turisztikai célból érkeztek több napra hazánkba elérte az 5,3 milliót, ez 6,5 százalékos növekedés. A KSH adatai szerint az összes külföldi látogató 626 milliárd forintot költöttek el itt, ami 6,3 százalékos növekedés.

Az adatokból látszik, hogy az őszi szezonban egyre népszerűbb célpont lett Magyarország, mert a növekedés a nyári adatokat is felülmúlta. Augusztusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,8, a belföldi vendégeké 2,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a teljes forgalom együttesen 3,0 százalékkal nőtt.