Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az emberjogi mozgalom nem jelölte meg az áldozatok pontos számát, csupán annyit közölt, hogy a dermesztő hideg további áldozatokat szedett, és a kihűlt személyek száma a december végi nyolcvanról száz körülire emelkedett. Az MSZF annak tulajdonítja a tömeges fagyhalált, hogy az élet védelmére tett állami intézkedések nem felelnek meg a vészhelyzet támasztotta követelményeknek.

Ki kellene nyitni a fűtött középületeket és egyházi épületeket a fagyoskodók előtt, de nem teszik. Ezért félő, hogy a fagyhalál áldozatainak száma a százat is meghaladhatja. Sok embertársunknak nincs hová mennie, nincs hol meghúzódnia, mert a hajléktalanszállók és melegedők megteltek" - áll az MSZF közleményében.

Az MSZF ebben a helyzetben különösen fontosnak tartja a lakosság segítségét az életek mentésében. Hogy a veszteség minél kisebb legyen, ne lépjünk át a bajba jutott embereken, hanem segítsünk rajtuk egy csésze forró teával, egy tányér meleg levessel, energia dús étellel, meleg fürdővel.

Ha meggémberedett, magatehetetlen embert látunk, hívjuk a 112-es központi segélyhívó számot! A fedél alatt élő magányos, idős, beteg embereknek segítsünk befűteni, enni-inni adni, beszerezni gyógyszereiket! Rászoruló embertársainknak gyakran arról kell dönteniük, hogy egyenek-e vagy fűtsenek, hiszen mindkettőre nem futja nyomorúságos jövedelmükből" - hívta fel a figyelmet a Magyar Szociális Fórum

Mindeközben Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az M1-en aról beszélt, hogy a szélsőségesen hideg idő beállta óta eltelt két éjszaka után sem érkeztek hírek kihűléses esetekről.